Over ons

Over ons

De Opleidingsgroep Gilde-BT is onderdeel van de Gilde-BT Groep. Wij zijn al meer dan 25 jaar actief in de wereld van cursussen, trainingen en opleidingen. Met ons team van 150 trainers en 12 opleidingspartners hebben wij meer dan 100.000 medewerkers in het bedrijfsleven succesvol opgeleid. Van ongeschoold tot mbo4-niveau en in alle sectoren van het bedrijfsleven. Van industrie en techniek tot food, retail, horeca en zorg. Met ons brede aanbod van trainingen en opleidingen kunnen we in vrijwel elke vraag voorzien.

Historie

Charles Simons is founder en eigenaar van de Opleidingsgroep Gilde-BT. Hij is al meer dan 25 jaar actief in de wereld van opleidingen en subsidies. Met een breed netwerk van samenwerkingspartners heeft hij een formule weten op te zetten waarmee wij in de behoeften van onze klanten kunnen voorzien. De Opleidingsgroep Gilde-BT heeft twee opleidingsinstituten onder haar vlag, te weten GBT Opleidingen BV en OVD Opleidingen BV. Daarnaast werken we samen met 12 opleidingspartners, waardoor er een breed aanbod is en een landelijke dekking.

Missie en Visie

Wat ons voor ogen staat, is het ‘leven lang leren’ principe toepassen op een pragmatische en effectieve wijze, aansluitend bij werkenden in alle sectoren van het bedrijfsleven.

Onze ambitie voor 2025 is hét opleidingsconsortium te worden voor alle werkenden in alle sectoren in heel Nederland, waarbij maximale ontzorging plaatsvindt op uitvoering van opleidingen en het verwerven van subsidies.

Partnership

De Opleidingsgroep Gilde-BT werkt al jaren samen met zeer betrouwbare partners. Of het nu zzp-trainers zijn of collega-opleidingsinstituten, ze staan allemaal voor hetzelfde doel en dezelfde kwaliteitsstandaard.

NRTO-leden

Bij de Opleidingsgroep Gilde-BT staat kwaliteit hoog in het vaandel. Cursussen worden geëvalueerd en reviews van cursisten vinden we belangrijk. Elke opleider dient te voldoen aan de kwaliteitsnorm die door NRTO gesteld is.

Onze sterke punten

De aanpak en werkwijze van de Opleidingsgroep Gilde-BT kenmerkt zich door een praktijkgerichte, pragmatische, no-nonsens manier van werken. Alle medewerkers die wij opleiden zijn uitvoerend personeel t/m 1e lijns middenkader, en zijn gewend om vanuit de praktijk te denken en schakelen. Wij spreken de taal van deze doelgroep en vertalen de vraag naar oplossingsrichtingen en methodieken die aansluiten.

Hybride leren, praktijkgericht met online ondersteuning is een leervorm die het best aansluit bij uitvoerend personeel. Wij doen niet anders; van korte cursussen tot praktijkgerichte verkorte mbo-opleidingen.

In alle sectoren actief

Met het consortium van de Opleidingsgroep Gilde-BT zijn we in bijna alle sectoren actief. Van industrie en techniek, food, retail en supermarkten, logistiek en transport tot agrarische sector, catering, horeca en zorg.

De combinatie van ons brede aanbod maakt het mogelijk om op vrijwel elke opleidingsvraag een antwoord te hebben.

Subsidies

Cursussen, trainingen en mbo-opleidingen van de Opleidingsgroep Gilde-BT zijn subsidiabel vanuit diverse subsidieregelingen. O&O-fondsen, brancheorganisaties en diverse tijdelijke subsidieregelingen zoals NL Leert Door, ESF, Subsidieregeling Praktijkleren, MDIEU, etc. maken scholing voor werkenden aantrekkelijk. Wij zijn specialist in deze regelingen en kunnen de opdrachtgever helpen om maximaal gebruik te maken van de subsidiemogelijkheden, waardoor de kosten van de opleidingen tot wel 100% gereduceerd worden.

Kengetallen

De Opleidingsgroep Gilde-BT bestaat uit een consortium van 14 opleidingsinstituten, die tezamen meer dan 100.000 cursisten opleiden. Met een aanbod van meer dan 1.000 verschillende cursussen en trainingen zijn wij een van de grootste opleiders binnen het werkveld werkenden van ongeschoold tot mbo4 opleidingen.